Jak zrobić naleśniki w garnku: Puszyste i smaczne!

News

Przyrządzone na złoty kolor, te naleśniki z dodatkiem konopi są pysznym i szybkim przysmakiem, który sprawi, że wstaniesz i będziesz gotowy na cały dzień.

Dziś przedstawiamy wam ulubione śniadanie - naleśniki z konopi! Tak jest, nowy zwrot w klasycznym budzeniu się i pieczeniu! Nic nie pobije leniwego poranka z zapachem maślanych naleśników unoszącym się w powietrzu. Podkręć te naleśniki zdrową dawką THC i dodaj do nich swoje ulubione owoce. Możesz zrobić je na śniadanie, przekąskę, kolację, cokolwiek czujesz!

Jak zrobić naleśniki w garnku

Składniki:
  • 2 jajka
  • 3 1/3 łyżki stołowe masła z konopi
  • 1 1/2 szklanki kwiatu konopi
  • 1 1/2 szklanki proszku do pieczenia
  • 1 1/2 szklanki mleka pełnego
  • 1/2 łyżeczki wanilii
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
Wskazówki:
  1. Zrób zarówno mokrą, jak i suchą mieszankę, która będzie wymagała 2 oddzielnych misek.
  2. Dla suchej mieszanki, połączyć kwiat konopi, sól, proszek do pieczenia i cukier.
  3. Mieszaj, aż wszystkie te składniki są równe.
  4. Dla mokrej mieszanki, chwyć drugą miskę i wymieszaj cannabutter, jajka, wanilię i pełne mleko.
  5. Tak jak poprzednio, ubijaj te składniki razem, aż będą równe.
  6. Kiedy mokre i suche mieszanki będą gotowe, połączymy je w jednej misce.
  7. Przy pierwszym połączeniu masa będzie miała grudki, co jest dobrym zjawiskiem. Jeśli ciasto będzie zbyt gładkie, naleśniki nie będą miały takiego puchu, jak normalne hotcakes.
  8. Kiedy ciasto jest już gotowe do użycia, rozgrzej patelnię i zacznij gotować!
  9. Gotuj te placki, aż ich wierzch będzie chrupiący, złotobrązowy i upewnij się, że wszystkie pęcherzyki powietrza, które zobaczysz, są gotowe.
  10. Kiedy twoje placki są gotowe, złap masło i syrop klonowy i ciesz się nimi. Ciasta wystarczy na kilka stosów naleśników.
0 0 głosowanie Artykuł Ocena