Jak zrobić naleśniki w garnku: Puszyste i smaczne!
Przyrządzone na złoty kolor, te naleśniki z dodatkiem konopi są pysznym i szybkim przysmakiem, który sprawi, że wstaniesz i będziesz gotowy na cały dzień.
Dziś przedstawiamy wam ulubione śniadanie - naleśniki z konopi! Tak jest, nowy zwrot w klasycznym budzeniu się i pieczeniu! Nic nie pobije leniwego poranka z zapachem maślanych naleśników unoszącym się w powietrzu. Podkręć te naleśniki zdrową dawką THC i dodaj do nich swoje ulubione owoce. Możesz zrobić je na śniadanie, przekąskę, kolację, cokolwiek czujesz!
Jak zrobić naleśniki w garnku
Składniki:
- 2 jajka
- 3 1/3 łyżki stołowe masła z konopi
- 1 1/2 szklanki kwiatu konopi
- 1 1/2 szklanki proszku do pieczenia
- 1 1/2 szklanki mleka pełnego
- 1/2 łyżeczki wanilii
- 3 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
Wskazówki:
- Zrób zarówno mokrą, jak i suchą mieszankę, która będzie wymagała 2 oddzielnych misek.
- Dla suchej mieszanki, połączyć kwiat konopi, sól, proszek do pieczenia i cukier.
- Mieszaj, aż wszystkie te składniki są równe.
- Dla mokrej mieszanki, chwyć drugą miskę i wymieszaj cannabutter, jajka, wanilię i pełne mleko.
- Tak jak poprzednio, ubijaj te składniki razem, aż będą równe.
- Kiedy mokre i suche mieszanki będą gotowe, połączymy je w jednej misce.
- Przy pierwszym połączeniu masa będzie miała grudki, co jest dobrym zjawiskiem. Jeśli ciasto będzie zbyt gładkie, naleśniki nie będą miały takiego puchu, jak normalne hotcakes.
- Kiedy ciasto jest już gotowe do użycia, rozgrzej patelnię i zacznij gotować!
- Gotuj te placki, aż ich wierzch będzie chrupiący, złotobrązowy i upewnij się, że wszystkie pęcherzyki powietrza, które zobaczysz, są gotowe.
- Kiedy twoje placki są gotowe, złap masło i syrop klonowy i ciesz się nimi. Ciasta wystarczy na kilka stosów naleśników.
- 17 listopada 2021