Jak zrobić dip szpinakowy na bazie konopi indyjskich
Ten dip szpinakowy to doskonała przekąska na przyjęcia. W środku ma kremową konsystencję, na wierzchu jest brązowy i chrupiący, a w smaku serowy, który uwielbiasz.
Weź nachosy lub chleb pita i zanurz się w dipie szpinakowym z dodatkiem konopi.
Dip szpinakowy z konopiami indyjskimi
Dip szpinakowy na bazie konopi indyjskich dla tych, którzy kochają serową dobroć! Via Edibles Magazine
- Czas przygotowania: 20 minut
- Czas gotowania: 45 minut
- Wielkość porcji: ¼ filiżanki
- Wydajność: Około 20 porcji
Składniki:
- ¼ filiżanki Magicznej Oliwy z Oliwek
- 4 łyżki stołowe Magicznego Masła
- 6 ząbków czosnku, mielone i podzielone na pół
- 10 uncji świeżego organicznego szpinaku, drobno posiekanego
- 8 uncji pomidorków cherry, pokrojonych na ćwiartki
- 8 uncji serka śmietankowego, temperatura pokojowa
- 1 ¼ szklanki sera Pecorino Romano, drobno startego
- 1 filiżanka sera Asiago, rozdrobnionego
- 4 uncje kwaśnej śmietany w całości
- 2 łyżki stołowe wysokiej jakości octu balsamicznego
- ½ łyżeczki pokruszonych płatków czerwonej papryki
- Koszerny i świeżo zmielony pieprz do smaku
Jak to zrobić:
- Rozgrzej piekarnik do 325°F.
- W średniej wielkości misce, dokładnie wymieszaj oliwę z oliwek, pomidory, 3 łyżki czosnku, ocet balsamiczny, bazylię, sól i czarny pieprz.
- Dokładnie wymieszać, przykryć miskę i odstawić na bok. Na dużej patelni, na średnim ogniu, dodać masło, resztę czosnku, sól i płatki czerwonej papryki i smażyć przez 2-3 minuty.
- Na dużej patelni sauté na średnim ogniu, dodaj masło i resztę czosnku, sól i płatki czerwonej papryki, i gotuj przez 2-3 minuty. Następnie dodajemy szpinak, mieszamy, smażymy przez 2 minuty, zdejmujemy patelnię z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.
- Dodać szpinak, wymieszać, gotować przez 2 minuty, zdjąć patelnię z ognia i odstawić do ostygnięcia.
- W dużej misce połączyć mieszankę czosnku i szpinaku, ser śmietankowy, śmietanę, ser Romano i ser Asiago. Mieszać na średnich obrotach miksera lub ręcznie przez 2 minuty. Wlać dip do naczynia do zapiekania i równomiernie go rozprowadzić. Piec przez 25 minut.
- Wlać dip do naczynia do zapiekania i równomiernie go rozprowadzić. Piec przez 25 minut.
- Wyjąć dip z piekarnika, nałożyć na niego mieszankę pomidorową i piec na dużym ogniu przez 5 minut.
- Wyjmij swój DELIKATNY dip szpinakowy z piekarnika i pozwól mu ostygnąć przez 5 minut przed podaniem. Smacznego!
- 24 października 2021