Jak zrobić chleb czosnkowy nadziewany serem na bazie konopi indyjskich?
Zmień zwykły chleb na zakwasie w serową, czosnkową perfekcję dzięki tej epickiej przystawce.
Z dwoma rodzajami sera, ziołami i mnóstwem czosnku, jest to przepis, który będziesz chciał robić ciągle i ciągle. I jest to jeden z tych przepisów, które każdy wydaje się wiedzieć, jak zrobić. To całkiem proste, aby zrobić podstawowy chleb czosnkowy. To znaczy, masło, czosnek, chleb, prawda? Zmieszaj rzeczy i spróbuj tego chleba czosnkowego nadziewanego serem z dodatkiem konopi indyjskich!
Chleb czosnkowy nadziewany serem z konopiami indyjskimi (Cannabis-Infused Cheese Stuffed Garlic Bread)
Składniki:
- 1 chrupiący bochenek, najlepiej na zakwasie
- 2 filiżanki rozdrobnionej mozzarelli
- 2 filiżanki parmezanu
Masło czosnkowe:
- ⅔ filiżanki MagicalButter, roztopione.
- 3 duże ząbki czosnku, rozdrobnione
- 2 łyżki stołowe świeżej bazylii, mielone
- 2 łyżki stołowe świeżej pietruszki, mielone
- 1 1/2 łyżki stołowej świeżego rozmarynu, mielonego
- 2 łyżki soli
- 2 łyżki pieprzu
Wskazówki:
- Rozgrzej swój piekarnik do 325°F.
- Roztop masło Magical w żaroodpornej misce w mikrofalówce.
- Dodaj czosnek, sól i pieprz.
- Następnie wymieszać z pietruszką, rozmarynem i bazylią.
- Pokrój chleb po przekątnej na 1-calowe kromki. Następnie, zrób to ponownie pod kątem krzyżowym, tworząc wzór z 1-calowych rombów. Nie przecinaj jednak do końca!
- Używając palców lub przyboru, rozetrzyj każdą szczelinę i skrop niewielką ilością masła i mieszanki ziół.
- Włóż kawałki sera mozzarella do całego bochenka. Powtórz czynność z parmezanem i posyp nim wierzch.
- Zawiń w folię i piecz przez 20 minut.
- Aby Twój Nadziewany Chleb Czosnkowy był jeszcze bardziej chrupiący, odwiń go na ostatnie 5 minut pieczenia.
- Podawaj i ciesz się!
- 3 grudnia 2021