Cannabis Ginger Cinnamon Almond Maple Brittle
Zwróć się do tego staromodnego przepisu na kruche ciasteczka, gdy chcesz zrobić domowe słodycze.
Smak syropu klonowego jest tak niebiański w tym orzechowym kruchym ciastku, że będziesz się zastanawiać, dlaczego nie używałeś go wcześniej. I ten przepis nie jest twój typowy orzechowy kruchy. Zawiera imbir, cynamon i najlepszy składnik ze wszystkich: marihuanę! To sprytne słodko-smakowite kruche ciastko uzyskuje swój niezwykły smak dzięki migdałom. Tekstura jest lekka, chrupiąca i prawie jak plaster miodu. Przygotuj więc partię Cannabis Ginger Cinnamon Almond Maple Brittle.
Cannabis Imbir Cynamon Migdał Klon Kruche
Składniki:
- 1/2 szklanki prawdziwego masła
- 3,5 gramów suszonego kwiatu konopi
- 1/2 szklanki brązowego cukru
- 2/3 syropu klonowego
- 1 filiżanka surowych migdałów
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki imbiru
- szczypta soli
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
Instrukcje:
- Sklaruj masło, podgrzewając je na średnim ogniu.
- Oddziel białą masę mleczną od żółtego oleju z masła. Wyrzuć mleczną substancję stałą.
- Dodawaj konopie do oleju w podwójnym kotle przez 1 - 2 godziny.
- Przecedź masło przez ściereczkę z serka.
- Oddziel ¼ szklanki masła, a pozostałe masło zachowaj do migdałów.
- Posiekaj surowe migdały na duże kawałki i dodaj do dużego naczynia do pieczenia.
- Wymieszaj cynamon i imbir z pozostałym masłem, a następnie polej migdały i wymieszaj.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 325° F na około 20 minut lub do uzyskania lekko brązowych tostów.
- Pozostawić w ciepłym piekarniku podczas przygotowywania porcji cukierków.
- Połącz brązowy cukier i syrop w 2-kwartałowym, ciężkim rondlu.
- Gotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści i mieszanina dojdzie do pełnego wrzenia.
- Dodaj ¼ filiżanki masła z zalewy; kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu.
- Zdjąć z ognia; wmieszać sodę oczyszczoną.
- Natychmiast wylać masę na dużą blachę posmarowaną masłem, na której znajdowały się migdały, rozprowadzając ją równomiernie na grubość 1/8 do 1/4 cala.
- Całkowicie ostudzić. Połamać na kawałki. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
- 9 grudnia 2021