Jak zrobić dip szpinakowy na bazie konopi indyjskich

News

Ten dip szpinakowy to doskonała przekąska na przyjęcia. W środku ma kremową konsystencję, na wierzchu jest brązowy i chrupiący, a w smaku serowy, który uwielbiasz.

Weź nachosy lub chleb pita i zanurz się w dipie szpinakowym z dodatkiem konopi.

Dip szpinakowy z konopiami indyjskimi

Dip szpinakowy na bazie konopi indyjskich dla tych, którzy kochają serową dobroć! Via Edibles Magazine

  • Czas przygotowania: 20 minut
  • Czas gotowania: 45 minut
  • Wielkość porcji: ¼ filiżanki
  • Wydajność: Około 20 porcji

Składniki:

  • ¼ filiżanki Magicznej Oliwy z Oliwek
  • 4 łyżki stołowe Magicznego Masła
  • 6 ząbków czosnku, mielone i podzielone na pół
  • 10 uncji świeżego organicznego szpinaku, drobno posiekanego
  • 8 uncji pomidorków cherry, pokrojonych na ćwiartki
  • 8 uncji serka śmietankowego, temperatura pokojowa
  • 1 ¼ szklanki sera Pecorino Romano, drobno startego
  • 1 filiżanka sera Asiago, rozdrobnionego
  • 4 uncje kwaśnej śmietany w całości
  • 2 łyżki stołowe wysokiej jakości octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki pokruszonych płatków czerwonej papryki
  • Koszerny i świeżo zmielony pieprz do smaku

Jak to zrobić:

  1. Rozgrzej piekarnik do 325°F.
  2. W średniej wielkości misce, dokładnie wymieszaj oliwę z oliwek, pomidory, 3 łyżki czosnku, ocet balsamiczny, bazylię, sól i czarny pieprz.
  3. Dokładnie wymieszać, przykryć miskę i odstawić na bok. Na dużej patelni, na średnim ogniu, dodać masło, resztę czosnku, sól i płatki czerwonej papryki i smażyć przez 2-3 minuty.
  4. Na dużej patelni sauté na średnim ogniu, dodaj masło i resztę czosnku, sól i płatki czerwonej papryki, i gotuj przez 2-3 minuty. Następnie dodajemy szpinak, mieszamy, smażymy przez 2 minuty, zdejmujemy patelnię z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.
  5. Dodać szpinak, wymieszać, gotować przez 2 minuty, zdjąć patelnię z ognia i odstawić do ostygnięcia.
  6. W dużej misce połączyć mieszankę czosnku i szpinaku, ser śmietankowy, śmietanę, ser Romano i ser Asiago. Mieszać na średnich obrotach miksera lub ręcznie przez 2 minuty. Wlać dip do naczynia do zapiekania i równomiernie go rozprowadzić. Piec przez 25 minut.
  7. Wlać dip do naczynia do zapiekania i równomiernie go rozprowadzić. Piec przez 25 minut.
  8. Wyjąć dip z piekarnika, nałożyć na niego mieszankę pomidorową i piec na dużym ogniu przez 5 minut.
  9. Wyjmij swój DELIKATNY dip szpinakowy z piekarnika i pozwól mu ostygnąć przez 5 minut przed podaniem. Smacznego!
0 0 głosowanie Artykuł Ocena