Jak zrobić chleb czosnkowy nadziewany serem na bazie konopi indyjskich?

News

Zmień zwykły chleb na zakwasie w serową, czosnkową perfekcję dzięki tej epickiej przystawce.

Z dwoma rodzajami sera, ziołami i mnóstwem czosnku, jest to przepis, który będziesz chciał robić ciągle i ciągle. I jest to jeden z tych przepisów, które każdy wydaje się wiedzieć, jak zrobić. To całkiem proste, aby zrobić podstawowy chleb czosnkowy. To znaczy, masło, czosnek, chleb, prawda? Zmieszaj rzeczy i spróbuj tego chleba czosnkowego nadziewanego serem z dodatkiem konopi indyjskich!

Chleb czosnkowy nadziewany serem z konopiami indyjskimi (Cannabis-Infused Cheese Stuffed Garlic Bread)

Składniki:
  • 1 chrupiący bochenek, najlepiej na zakwasie
  • 2 filiżanki rozdrobnionej mozzarelli
  • 2 filiżanki parmezanu
Masło czosnkowe:
  • ⅔ filiżanki MagicalButter, roztopione.
  • 3 duże ząbki czosnku, rozdrobnione
  • 2 łyżki stołowe świeżej bazylii, mielone
  • 2 łyżki stołowe świeżej pietruszki, mielone
  • 1 1/2 łyżki stołowej świeżego rozmarynu, mielonego
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki pieprzu
Wskazówki:
  1. Rozgrzej swój piekarnik do 325°F.
  2. Roztop masło Magical w żaroodpornej misce w mikrofalówce.
  3. Dodaj czosnek, sól i pieprz.
  4. Następnie wymieszać z pietruszką, rozmarynem i bazylią.
  5. Pokrój chleb po przekątnej na 1-calowe kromki. Następnie, zrób to ponownie pod kątem krzyżowym, tworząc wzór z 1-calowych rombów. Nie przecinaj jednak do końca!
  6. Używając palców lub przyboru, rozetrzyj każdą szczelinę i skrop niewielką ilością masła i mieszanki ziół.
  7. Włóż kawałki sera mozzarella do całego bochenka. Powtórz czynność z parmezanem i posyp nim wierzch.
  8. Zawiń w folię i piecz przez 20 minut.
  9. Aby Twój Nadziewany Chleb Czosnkowy był jeszcze bardziej chrupiący, odwiń go na ostatnie 5 minut pieczenia.
  10. Podawaj i ciesz się!
0 0 głosowanie Artykuł Ocena